СПОДЕЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК
Advertisement

13,361

5

07.02.2017 16:24

Един млад пилот решил да се прави на пич. Цял ден карал пътническия самолет като изтребител, а когато през нощта наближил летището и от кулата го попитали:
Полет кой? Той отговорил:
– Познай кой!?
Диспечерът дръпнал шалтера на осветлението на пистата и му отговорил:
– Познай къде!

категория: Пилоти

11,996

7

21.12.2016 12:36

Червената Шапчица, Стивън Кинг
…Червената Шапчица влезе в къщичката на баба си. Във въздуха витаеше някаква странна, смътно позната миризма, примесена с обичайните аромати на бабината кухня и тази на десетината снопчета изсъхнали горски треви, висящи под една греда на тавана вляво. Една оса мързеливо се носеше между прозореца и най-близкото от тях, осветено от лъчите на залязващото слънце, преминаващи между полуспуснатите жалузи на западния прозорец и леглото, където лежеше баба й.
– Ела тук, дете мое! – думите я стреснаха и тя подскочи – кошничката с пилето я удари болезнено под натъртеното коляно.
Гласът на баба й бе дрезгав и излизаше изпод зеленото одеало на тласъци. Шапчицата направи три плахи стъпки в посока на спазматичното хъркане, заместващо сега познатия й тих глас на старата жена. После се престраши и погледна надолу и над ръба на зеленикавото покривало, отпуснато в равномерни гънки, подобно на погребален саван. За малко да извика, но навреме се сдържа и вдигна длан до устните си. Очите й се уголемиха, нещо се надигна в гърлото й и тя захапа показалеца си до кръв.
– Бабо, какво е станало с ушите ти? – изкрещя накрая тя.
– Не викай така, моля те! – хъхренето се разнесе отново и нова вълна от познатата, сладникава миризма се разнесе над леглото. – Сега чувам много по-добре и…
– …и с ръцете ти?
– …артритът ми изчезна и мога да те прегър…
– …и зъбите ти не са същите!
Зъбите наистина не бяха същите. Сега в устата на бабата се намираха поне три реда блестящи остриета, които като че се движеха от само себе си, в бавен, влудяващ, хипнотизиращ ритъм, от който Червената Шапчица не можеше да откъсне очи. Тя усети, че прави нова крачка напред и последното нещо, което видя преди да политне към тунела на отворилото се пред нея гърло бе как изпод одеалото за момент се мярна абсурдно реална, покрита с посивяла козина вълча опашка…

категория: Стилове

13,076

6

19.12.2016 00:38

Студент на изпит по физика. Преписал е всичко от пищова и доволен предава листа. Доцентът сочи някаква завъртулка във формулата и пита:
– Какво е това тук, колега?
– Ами C – скоростта на светлината.
– Ех, колега… Това е скоба… Дай си книжката – три.

категория: Студенти

Advertisement
СПОДЕЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК
Advertisement

11,872

5

22.12.2016 23:49

В лекарския кабинет звъни телефона, лекарят вдига слушалката... целият виц...

В лекарския кабинет звъни

категория: Лекари

9,673

9

10.07.2017 20:54

Жена се оплаква на психолог: – Да знаете, моят... целият виц...

Жена се оплаква на

категория: Любими герои